Tietoa meistä

Visualistiyhdistyksen historia ulottuu vuoteen 1950, jolloin Suomeen perustettiin ensimmäinen alan ammattilaisten järjestö, Somistajayhdistys. Yhdistys oli hyvin miesvaltainen joukko tekijöitä, enimmäkseen messujen ja näyteikkunoiden rakentajia. Somistajan lisäksi työnimikkeenä oli myös mainostaiteilija. 
2000- luvulle tultaessa yhdistyksen jäsenistä miehiä oli enää 14, ja ammatin työnkuva oli laajentunut ketjuohjeistetun myymälän tai osaston visuaaliseen markkinointiin. Ammattinimike muuttui visualistiksi, samoin yhdistyksen nimi: Somistajayhdistyksestä tuli Visualistit Ry.
Vuonna 2017 Visualistit Ry vetäytyi hiljaiseloon ja lopetti toimintansa, ajankuvan ollessa yhdistystoiminnalle heikko. Hyvin pian kuitenkin huomattiin, että alan kattojärjestön puuttuminen heikensi visuaalisen markkinoinnin asemaa kaupanalalla. Alan ammattilaisten kesken nousi vahva tahtotila tuoda paitsi yhdistys, myös visualistien arvostus ja alan tunnettuus ansaitsemaansa rooliin. Yhdistys uudelleenperustettiin maaliskuussa 2020. 

VISUALISTIT RY:N HALLITUS 

1. Virve Arvola, puheenjohtaja 
Tilasuunnittelija, myymälämuotoilija ja vm-kouluttaja. Nauttii kun saa venyttää markkinoinnin ja mainonnan rajoja, tykkää poiketa tutusta ja turvallisesta. Tekee intohimotyötään yrittäjänä ja vm-kouluttajana. 
Motto: "Epäonnistuminen on vain uusi onnistuminen valepuvussa"

2. Sanna Toijala, varapuheenjohtaja
VM-aktivisti ja "Lokakuu on Visukuu"-kampanjan äiti. Suurin intohimo kohdistuu näyteikkunoihin, mutta syttyy myös messuista ja pop-upeista. Opettaa päätyökseen visua Valkeakosken ammattiopistossa. 
Motto: "Don't think outside the box. Get rid of the box." 

3. Eeva Rantala, sihteeri 
Pitkän linjan ammattilainen ja kaupan alan moniosaaja. Syttyy koulutustöistä ja on omimmillaan myymälähaasteissa - hahmottaa kokonaisuudet nopeasti ja rakentaa selkeitä kaupallisia esillepanoja. 
Motto: "Rohkeutta epäonnistumisenkin uhalla."


4. Outi Manninen
Visuaalisen myyntityön lehtori, Skills Finlandin lajipäällikkö ja huippuvalmentaja lajissa Visual Merchandising. Toimii myös MABD Oy:n yrittäjänä. Rakastaa opetustyötä ja kouluttamista niin tutkintoon johtavissa koulutuksissa, lyhytkursseissa kuin yrityskoulutuksinakin. Haluaa sytyttää intoa ja antaa osaamista visuaalisen markkinoinnin toteutuksiin. 
Motto: "Visual branding is more than you can see." 

5. Hanna Roos
Visualisti ja rohkea yhdistysaktiivi. Nauttii suunnittelutyöstä, kädenjäljestä ja värien käytöstä. 
Motto: "It's not about the ideas. It's about making ideas happen."
-Scott Belsky 


6. Heidi Lehto
Visualistiyrittäjä ja pitkän linjan ammattilainen. Toimii erilaisissa hankkeissa ja projekteissa, ja luonut muun muassa "Ihanat putiikit"-brändin Jyväskylään. Syttyy kaupunkielämyksistä ja haluaa auttaa kivijalkaliikkeitä kehittymään uusien toimintasuunnitelmien avulla. 
Motto: "Ennemmin överit kuin vajarit"


7. Tiina Saine
Pitkän uran myymäläsuunnittelun parissa tehnyt rautainen ammattilainen ja visuaalisen markkinoinnin moniosaaja. Innostuu ihmisten kanssa työskentelystä ja uusista haasteista. 
Motto: "Mahdottomia projekteja ei olekaan."


8. Sari Waldén
Visuaalinen markkinoija ja innovaattori. Syttyy uusista myymälämarkkinoinnin trendeistä ja kouluttamisesta. 
Motto: "Luovuutta on saada aikaiseksi asioita joista muut nauttii."
- Lauri Tähkä 


9. Wilhelmiina Perttula
Myymälämaailmassa pitkän uran tehnyt markkinoinnin moniosaaja. Nauttii myymälämuutoksien toteutuksista, näyteikkunoiden rakentamisesta ja myymälän ilmeen muutoksista. 
Motto: "Käsityö on mieluinen mauste elämän yksitoikkoisuudessa."
Käsityö = visu ja kaikki siihen viittavat asiat 


10. Tuula Nieminen, varajäsen 
Visualisti, vm-opettaja ja tietokirjailija. On kiinnostunut brändin syvimmästä olemuksesta, liikeidean perustamisesta yritysilmeeseen ja sen rakentamisesta visuaalisin elementein alusta loppuun. 
Motto: "Asioilla on tapana järjestyä."