VISU AWARDS 

Visualistit ry etsii ja palkitsee vuosittain visuaalisia onnistujia. 

Visualistit ry:n yksi tehtävistä on edistää visuaalisen markkinoinnin tunnettuutta ja tasoa Suomessa. VisuAwards on yhdistyksen vuosittainen tapahtuma, jolloin yhdistys asettaa ehdolle eri kategorioissa visuaalisen markkinoinnin onnistujia. 

VisuAwards-palkinnot julkistetaan 26.10.2024 erillisessä iltatapahtumassa. VisuAwards-palkinto on ammattivisualistien osoittama tunnustus oman alansa onnistujille. 

Kategoriat: 
Vuoden Myymälä 
Vuoden Visuteko 
Vuoden Tulokas 
Elämäntyöpalkinto 

Kriteerit: 

Vuoden Myymälä on myymälä, joka on panostanut erottuvalla tavalla visuaaliseen ilmeeseen, tuonut myymäläsuunnitteluun uusia näkökulmia ja huomioinut visuaalisen viestinnän ratkaisuissaan asiakaskokemuksen. 

Vuoden Visuteko on lisännyt visuaalisen markkinoinnin tunnettuutta ja arvostusta, ja saanut näkyvyyttä eri medioissa. 

Vuoden Tulokas on herättänyt huomiota, ravistellut totuttuja visuaalisen markkinoinnin toteutustapoja ja tuonut alalle uutta raikasta näkemystä. 

Elämäntyöpalkinto myönnetään henkilölle tai yritykselle, joka on omalla toiminnallaan vienyt visuaalisen markkinoinnin tasoa ja tunnettuutta eteenpäin, ja jättänyt konkreettisen jälkensä visuaalisen markkinoinnin historiaan Suomessa
 

VisuAwards-voittajien valintaraatina toimii Visualistit ry:n hallitus, joka koostuu monipuolisesti visuaalisen markkinoinnin alan ammattilaisista. Hallituksen jäsenet toimivat suomalaisten kaupunkikeskustojen kehittämisen parissa, visuaalisen markkinoinnin kouluttajina, erilaisissa tehtävissä kaupallisten organisaatioiden sisällä sekä alan yrittäjinä. 

VisuAwards palkintojen valinnassa heijastellaan alan ilmiöitä, muutoskykyä ja tulevaisuuden näkymiä.  

Visu Awards Visualistien valinta
Ruohonjuuren lippulaivamyymälä palkittiin Visualistit ry:n Vuoden Myymälänä 2022. Kuva: ePressi.
Vuoden Myymälä 2023-palkinnon voitti Relove, Lentokentän myymälä.