VISU AWARDS 2022

24.10.2022

Visu Awardseissa palkittiin visuaalisen markkinoinnin ja viestinnän onnistujat neljässä eri kategoriassa: Vuoden Tulokas, Vuoden Visuteko, Vuoden Myymälä ja Elämäntyöpalkinto. Kategorioiden voittajat on valinnut raati, joka koostuu Visualistit ry:n hallituksen jäsenistä. Raadin jäsenet toimivat laaja-alaisesti visuaalisen markkinoinnin eri tehtävissä.

Vuoden Tulokas

Vuoden Tulokas on herättänyt huomiota, ravistellut totuttuja visuaalisen markkinoinnin toteutustapoja ja tuonut alalle uutta raikasta näkemystä. 

Palkinnon saaja on osoittanut työssään luovuutta ja ravistellut totuttuja visuaalisen markkinoinnin toteutustapoja. Hän on ollut vahvasti esillä sosiaalisessa mediassa, ja tuonut alalla uutta raikasta näkemystä. Kategorian voittaja on Tuoni Visuals, Mikael Hiltunen.

Visu Awards-voittaja 2022 Mikael Hiltunen

Vuoden Visuteko

Vuoden Visuteko on lisännyt visuaalisen markkinoinnin tunnettuutta ja arvostusta, ja saanut näkyvyyttä eri medioissa. 

Tämän vuoden palkinnon saaja on toteuttanut visuaalisen markkinoinnin toimenpiteitä erottuvalla tyylillä, herättänyt huomiota valtakunnallisella tasolla ja lisännyt visuaalisen markkinoinnin tunnettuutta ja arvostusta. Voittaja on koko Suomen kukittaja, Bloom Deco Oy.

Vuoden Visuteko 2022 Bloom Deco Oy

Vuoden Myymälä

Vuoden Myymälä on myymälä, joka on panostanut erottuvalla tavalla visuaaliseen ilmeeseen, tuonut myymäläsuunnitteluun uusia näkökulmia ja on huomioinut visuaalisen viestinnän ratkaisuissaan asiakaskokemuksen. 

Vuoden Myymälä- palkinnon saaja on myymälä, joka vienyt asiakaskokemukseen panostamisen uudelle tasolle ja tehnyt myymälästä tilan, joka ei ole kauppa vaan kohtaamis- ja oppimispaikka. Yksityiskohtien viimeistely ja visuaalisen viestinnän ratkaisut tekevät tästä myymälän, joka pärjää vertailuissa myös kansainvälisellä tasolla. Palkinnon saa Ruohonjuuren myymälä Mannerheimintiellä.

Vuoden Myymälä 2022, Ruohonjuuri

Elämäntyöpalkinto 

Visuaalisen markkinoinnin saralla on tärkeää tunnista ajankohtaiset ilmiöt, tulevaisuuden tekijät ja innovatiiviset ratkaisut. Yhtä tärkeää on kääntää katsetta myös taaksepäin ja tunnistaa pitkään jatkunut, merkityksellinen työ alallamme. 

Elämäntyöpalkinto myönnetään henkilölle tai yritykselle, joka on omalla toiminnallaan vienyt visuaalisen markkinoinnin tasoa ja tunnettuutta eteenpäin valtakunnallisesti, ja jättänyt konkreettisen jälkensä visuaalisen markkinoinnin historiaan Suomessa. 

Palkinnon saaja nauttii vahvaa arvostusta alan ammattilaisten keskuudessa, ja on omalla esimerkillään ja päämäärätietoisuudellaan vienyt alan opetusta ajassa eteenpäin. Hän on edistänyt visuaalisen markkinoinnin toteutuksen tasoa vuosikymmenten ajan ja nostanut visuaalisen markkinoinnin tunnettuutta pitkäjänteisellä työllään – sekä Visualistit ry:n aiempana hallituksen puheenjohtajana, että koulutuksen tarjoajana. Elämäntyöpalkinnon saaja on Iris Heikkonen, AJK-Jatkokoulutuksen perustaja.